Sådan passer du godt på lejebilen - 4 gode tips

Der kan være mange gode grunde til, at du vælger at leje en bil. Det kan være til sommerferien eller af praktiske årsager, hvis du ikke har en bil til rådighed. Lejebiler er på den måde smarte, idet du får mulighed for at køre rundt uden selv at skulle købe en bil.

Dog medfører det at leje en bil noget ansvar. Da det ikke er din egen bil, er det vigtigt, at du behandler bilen med respekt, så du kan aflevere bilen tilbage uden problemer. Her kan du læse 4 gode tips til, hvordan du bedst kan passe på den bil, du lejer.

Kontrollér bilen for skader

Inden du kører fra biludlejningen, er det en god ide at du tjekker bilen for eventuelle skader. Det kan være alt fra små ridser til fejl og mangler inde i bilen. Hvis du finder en skade eller lignende, er det vigtigt, at du oplyser dette til udlejeren. På den måde er du sikker på, at du ikke får skylden for en skade, du ikke har skabt.

Dette gælder også, når du kører i bilen. Så snart du opdager en skade eller at bilen siger en ukendt lyd, er det en god ide at fortælle dette til udlejeren. Hvis bilen ikke fungerer som den skal, kan du derfor leje en anden bil i stedet for.

Ekstra udstyr i bilen

Når du lejer en bil, er bilen oftest tom for ting og sager. Derfor kan det være en god ide at selv medbringe praktiske ting, som du kan få brug for. Dette kan være ekstra bremsevæske, sprinklervæske eller vådservietter. Du slipper for at løbe tør for eksempelvis bremsevæske, hvis du selv medbringer noget. Du kan også tjekke om alle væskerne er opfyldt, inden du kører væk fra udlejningen.

Det kan være smart at have vådservietter eller andet til at gøre lidt rent. Det kan være du spilder noget, eller at der kommer en fugleklat. På den måde kan du holde bilen pæn og ren til fremtidig brug.

Hvis du har et barn, som har brug for et børnesæde, er det også vigtigt at du enten sørger for at tage et med selv, eller sørger for at biludlejeren har et sæde. Du kender bedst dine behov, og hvad du har brug for. Derfor er det bedst, at du selv står til ansvar for at få disse behov opfyldt.

Undgå at spise i bilen

Selvom det kan være fristende og nemt at spise i bilen, kan det være en god ide at undgå dette. Når du spiser i bilen, er der større chance for, at du måske spilder. I mange tilfælde er dette ikke et stort problem, men når du lejer en bil, er det bedst, hvis du kan aflevere bilen tilbage i god stand.

Sørg derfor for at holde kørepauser og spisepauser udenfor bilen. Dette er især gældende, hvis du har småbørn med i bilen. Her kan det være svært at undgå snavs og pletter. I dette tilfælde er det også bedst at undgå mad og drikkevare i bilen. Du undgår snavs, pletter og lugten af mad i den lejede bil.

Vær ærlig

Hvis du skulle være uheldig at komme til at forvolde en skade på bilen, er det vigtigt at være ærlig. Så længe du kører ansvarligt, er skaden jo ikke sket med vilje. Dog burde du tage kontakt til biludlejeren, så du kan sørge for at følge den rigtige procedure. Sammen med biludlejeren kan I komme på en løsning og finde ud af, hvad det næste skidt skal være. Uheld sker og biludlejeren kender højest sandsynligt godt til denne form for uheld. Derfor er det vigtigt at være ærlig overfor udlejeren, så problemet kan blive løst nemt og hurtigt.

Menu
Top